De tre budbärarna

 De tre budbärarna

En romantrilogi i fantasyeposet: 

Hippis, sagan om vår tvillingplanet


Trilogin handlar om tre individer som delar på starka och unika egenskaper som de är födda med. De växer upp i olika platser och miljöer till att börja med helt ovetandes om varandra. Utan vetskap är de även övervakade av ett högre väsen. Det är först när de blir vuxna som de kommer underfund med sina handlingar och vad deras inre röster syftar på och då förstår de att de har ett gemensamt mål. Det är också då som de förstår att de är en del av en profetia som skrevs ned flera hundra år före deras leverne. Denna profetia finns i en prequel till trilogin och heter "Profeten utan namn".


Trilogin om De tre budbärarna utspelar sig under de sista 42 åren före Unionen, det vill säga 42 år före Humanoidernas år noll. 
Kort sammanfattning: 

Vi får följa bergsfolkens jägarson Jeridans uppväxt, framgång och fall. Han föds med en liten fläck på vänster öga vilket visar sig även vara signifikativt för de andra budbärarna. Det framgår i profetian som profeten lät sin skriftlärd skriva ned. När Jeridan enat sitt bergsfolk och byggt upp sitt  land ur fattigdom och förtryck beger han sig västerut för att enas med en kvinna vid namn Mirandia, som även hon bär på speciella förmågor. Tillsammans bekämpar de ett mäktigt prästerskap som legat bakom båda deras länders förtryck. I den vackra staden bland molnen får de veta att de hör till en profetia dikterad av Tenarerna, ett väsen som levde för länge sedan. Där får de även reda på att deras egentliga mål ligger på en annan plats i den stora kontinenten. Målet heter Mirakelkristallen och är ett oerhört kraftfullt ting. När den tredje budbäraren, prinsessan Cristella, får reda på att Jeridan är ute efter denna kristall följer hon honom från håll. När han sedan inleder sin jakt på målet visar det sig att prinsessan ligger steget före och en intensiv jakt på Mirakelkristallen inleds!

  

Bok nr 1: De himmelska bergens härskare

(på korrektur)

Jeridan, hans riddjur Lilly och berguven Condres
Nedan: Karta över De himmelska bergen (Suehalvön) Jeridans hemvist. Uppdatering 2024-07-01: Romanen är färdigskriven, inväntar korrektur.

Efter korrektur skall den tryckas i 20 exemplar (till försäljning) och sedan ska manuset skickas till förlag. Vill ni beställa ett exemplar av denna preutgåva får ni gärna mejla mig på: oscar.freyre@yahoo.seBok nr 2: Staden bland molnen

(under konstruktion!) 
"Dorms port och Dorms klippa" vid Stora dalens sydligaste del mot bergsmassivet Topos-Keklan, Snömullverns boningar. En av några få ruiner från Den okända tidsåldern.

Målning av mig Oscar FreyreUppdatering 2024-04-09: roman nr 2 är påbörjad, arbetar med omslagsbild.Bok 3: Jakten på Mirakelkristallen 


Nedan: kontinenten Condolizia under Unionstiden
Oscar Freyre

Uppdatering: 2024-07-01

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar